o j

Voorzieningen

Voorzieningen

Vreewijk is vanwege haar ligging een goede plek om te wonen. Scholen, kerken, zorginstellingen zijn allemaal te vinden in of aan de rand van de wijk. Aan de Groene Zoom vindt u enkele buurtwinkels voor de dagelijkse boodschappen. Net buiten Vreewijk liggen de Groene Hilledijk en de Beijerlandselaan. Dit zijn wat drukkere winkelstraten. Ook het grote winkelcentrum Zuidplein is dichtbij en kunt u makkelijk bereiken met de stadsbus. Ten noordoosten van Vreewijk vindt u langs de spoorlijn een park. U kunt daar diverse sporten en spellen doen.

Zorg
Vlakbij vindt u alle basisvoorzieningen op het gebied van gezondheidszorg. Zoals bijvoorbeeld in verzamelgebouw ’t Slag. Vooraanzicht 't Slag

In Rotterdam Zuid vindt u meerdere ziekenhuizen waaronder het Maasstad Ziekenhuis.

Recreatiemogelijkheden
Ten noordoosten van Vreewijk ligt het Varkenoordse Park. Hier kunt u een prettig wandelen. Ook vindt u in de buurt de Hovendaal met zijn imposante dubbele bomenrij. In het zuidwesten grenst Vreewijk aan de Pinksterweide, een parkachtige groenstrook, een uitloper van het Zuiderpark. In het zuiden ligt de Smeetslandsedijk, een plek met veel historie. De singels van Vreewijk zijn prachtig en vormen goede wandelroutes in de wijk.

Ligging en bereikbaarheid
Vreewijk is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Verschillende trams rijden vanuit Vreewijk richting het centrum van Rotterdam en naar station Lombardijen en verder. De ring van Rotterdam is makkelijk bereikbaar via de Coen Moulijnweg en de Stadionweg.

Zondagmiddag Soos van twee tot vier, speciaal voor alleen staanden

nieuws
Voor iedereen die op zondagmiddag er eens uit wil. Gewoon omdat het weekend je al te lang duurt. In de kantine van OZC aan de Enk 190.

Film: Run, Fatboy, Run – woensdag 29 maart

Jazz in Vreewijk zondag 12 maart in Het Witte Paard

Buurtbord in Vreewijk

24 september: Landelijke burendag

Film: Lang en Gelukkig op Koningsdag