o j

Tuinen van Vreewijk

In Vreewijk staan de mooie tuinen voorop. Voor nieuwe bewoners is het een belangrijke voorwaarde om in Vreewijk te mogen wonen. Bij ieder nieuw afgesloten huurcontract tekenen huurders dat ze hun tuin netjes onderhouden. De tuin wordt bijvoorbeeld voor maximaal 40% betegeld en heeft dus een natuurlijke uitstraling. Groene tuinen met een ligusterhaag zijn kenmerkend voor het hele Tuindorp. Daarom wordt deze structuur de komende jaren versterkt. De lijn omhoog is weer ingezet.

Hulp
Bewoners helpen elkaar ook bij het netjes houden van hun tuin. Sommige straten organiseren straatacties of vrijwilligers helpen anderen als tuinmaatje. De groep Groen en Duurzaam doen zet zich actief in om versteende voortuinen verder te vergroenen. Stichting de Uil en Stichting Paal & Perk zijn actief in Vreewijk om de wijk te helpen met klussen. Zij zijn beschikbaar voor hulp in de tuin. Kijk op deze pagina om hun contactgegevens te vinden.

Film’Goedschiks en kwaadschiks’
In 2013 maakte Portaal media in opdracht van Havensteder de film ‘Goedschiks en kwaadschiks’ over de tuinen in Vreewijk.
http://vimeo.com/55456204

Verkiezing voor mooiste tuintjes van Vreewijk

ROTTERDAM – De al 90 jaar bestaande Tuinen Keurings Commissie Vreewijk heeft een nieuwe verkiezingsronde afgesloten. De mooiste tuin van Vreewijk is inmiddels te vinden aan de Voordonk 2 en wordt onderhouden door Jan van Meel.

Na een algemene beoordelingsronde met diverse ereprijzen heeft zaterdag 9 augustus een nadere verkiezing plaatsgevonden van de mooiste tuin van Vreewijk. Dit keer zijn er veertig tuinen geweest die voor de herkeuring in aanmerking kwamen.

Jury
Een deskundige jury van buiten de wijk heeft vervolgens de drie mooiste tuinen van het Tuindorp er uitgepikt.

De tweede prijs is gegaan naar mevrouw B. Blanto voor haar tuin aan de Kortedreef 55. De derde prijs was voor de familie J. Andeweg, Reineveld. 69, die al eerder de hoofdprijs heeft gewonnen. De Tuinen Keurings Commissie is de top-drie vorig weekend persoonlijk komen feliciteren met het behaalde resultaat en danken voor alle extra inspanningen.

Van links naar rechts: winnaar Jan van Meel, Dick van Hulst (TKC-voorzitter) en de juryleden Gerda Verveer, Corrie Kruithof, Willem van Oostenbrugge en Irene Waltman. (Foto: André van Well)
(Bron: Dichtbij 13-08-2014)

Verfraai uw tuin met een mooie gratis boom!

Vreewijk wordt steeds duurzamer

nieuws
In twee Vreewijkse buurten, de Weimansweg/Reigerpad en buurt 9 voert Havensteder een pilot uit van het Europese duurzaamheidsprogramma TRIME. TRIME stimuleert bewoners om hun energieverbruik te verlagen door hun gedrag te veranderen. Het uiteindelijke doel is negen procent minder energieverbruik in 2017.

Leuke middag op speeltuin de Vaan

evenementen
Kom je woensdagmiddag 23 september ook naar speeltuin de Vaan?

Op pad met inspecteur Du Fleur/ 13 augustus

tuinactiviteiten
Donderdag kunnen kinderen met inspecteur Du Fleur op pad om mysteries op te lossen. Natuurgeweld bij voorbeeld. Uw kind opgeven doet u op het e-mailadres of via het telefoonnummer op de foto. Als u op de foto klikt, krijgt u een vergroting. Niet groot genoeg? Dan klikt u onder de foto's bij opties op volledig scherm! Het belooft een spannende dag te worden.

Open Rotterdam maakt item Tuinenkeuring 2015

films & verhalen
Wij nemen een kijkje tijdens de keuring en vragen aan bestuurslid Gea Soester waar een tuin aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de prijs en welke criteria zijn opgesteld. "Hier in Vreewijk is de overmacht het groen. Daar zijn we heel erg trots op", aldus Gea Soester.

Tuinenkeuring in aantocht

nieuws
Het Rotterdamse online-magazine 'De Rotterdammert' ging mee met de tuinenkeuring en proeft de sfeer in de wijk voor de herkeuring.