o j

I Tech You Paviljoen geopend

Het I Tech You! Paviljoen is een feit. Op 4 maart j.l. werd het paviljoen onder grote belangstelling vanuit het Rotterdamse bedrijfsleven geopend. 

Het I Tech You! Paviljoen (ITY!) is een initiatief van Calvijn Vreewijk, woningcorporatie Havensteder en stichting Kijk op Zuid. Samen hebben zij een voormalige conciërgewoning aan de school omgebouwd tot een fysieke locatie waar zichtbaar en beleefbaar wordt gewerkt aan het doel van Calvijn om de belangstelling van jongeren voor bètatechnische studies en beroepen te vergroten.

Het ITY! Paviljoen is ontstaan vanuit het geloof in de kracht en potentie van jongeren in Rotterdam- Zuid. Het is de plek waar de trots en het zelfbewustzijn van talentvolle leerlingen van Calvijn tot uiting komt en waar zij hun enthousiasme overbrengen op hun vrienden, ouders, het tuindorp Vreewijk en haar bewoners en uiteindelijk heel Rotterdam.

Tijdens de opening van het paviljoen gaven Hedy van de Berk, bestuurder van Havensteder, Martine Visser, Rector van CSG Calvijn en Steven Lak, bestuursvoorzitter van Deltalinqs hun visie op wonen, leren en werken in relatie tot techniek. De boodschap was duidelijk: er is een groeiend gebrek aan technologische kennis in de regio Rotterdam. Met name bij bedrijven in de haven, maar ook bij corporaties en aannemers zijn hoger opgeleiden met een technische achtergrond meer dan welkom.

Marco Pastors, directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid, onderschrijft de ambitie van ITY!: “Als wij het bedrijfsleven naar het Calvijn kunnen halen en de leerlingen kunnen laten kennismaken met het bedrijfsleven, dan ontstaat er een wisselwerking die voor beide partijen een meerwaarde heeft. Nu en in de toekomst.”

De bereidheid van Rotterdamse bedrijven om projecten in het ITY! te ondersteunen bleek groot. Dura Vermeer, Giesbers en Van der Graaf, EIC Mainport, Het Havenbedrijf hebben reeds hun medewerking toegezegd. Binnenkort gaat het ITY! samen met leerlingen en bedrijven een uitdagend programma opstellen waarin iedereen meer over techniek kan leren.

Wilt u meer weten over ITY! of mogelijkheden om te participeren? Neem dan contact op met Anne Slegtenhorst,  aaslegtenhorst@hotmail.com
Kijk ook op www.itechyou.nl

Bron: IkZitopZuid (2015). Nieuwsbrief IZoZ