o j

Onthulling informatieborden in Vreewijk door wethouder

Een bijzonder moment: Afgelopen zaterdag tijdens de Open Monumentendag werden twee van de 25 informatieborden in Vreewijk onthuld door wethouder Pex Langenberg en de heer Van der Mandele. De 25 informatieborden markeren alle rijks- en gemeentelijke monumenten in Tuindorp Vreewijk. Samen vertellen de borden het historische verhaal van Tuindorp Vreewijk.

Toespraken
Voorafgaand aan de onthulling was er vanaf 13.30 – 15.00 uur een besloten bijeenkomst voor genodigden in het Jagershuis. Wethouder Pex Langenberg en Jon van Rooijen van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed gaven een toespraak. De wethouder benadrukte de grote betrokkenheid van bewoners in Vreewijk en de iconen in de wijk. De heer Van Rooijen vertelde hoe ze tot de selectie van de rijksmonumenten in Vreewijk zijn gekomen.

Onthulling borden
Daarna begaf het gezelschap zich naar buiten voor de onthulling van de informatieborden. Alle rijks- en gemeentelijke monumenten in het tuindorp, worden de komende maanden voorzien van een ANWB-informatiebord; in totaal 25 stuks. Onder leiding van supervisor architect Joris Molenaar bekeek het gezelschap de gerenoveerde woningen aan het Reigerpad. De middag werd afgesloten met een drankje en een hapje in de tuin van het Jagershuis.

Sinds 2012 is Tuindorp Vreewijk beschermd stadsgezicht.
In 2014 zijn 284 woningen aangewezen als Rijksmonument en zeven panden en complexen als gemeentelijk monument.