o j

Museumwoning overgedragen aan vereniging

Op donderdag 3 juli droeg woningcorporatie Stichting Havensteder officieel de Museumwoning Tuindorp Vreewijk over aan de Vereniging Vrienden van de Museumwoning. De Vereniging wordt hiermee de gebruiker van de woning aan de Lede 40 in Vreewijk. In de Museumwoning is nog goed te zien hoe men vroeger leefde. Hier worden de verhalen van Vreewijk verzameld door vrijwilligers en staat de historie van het unieke Tuindorp in de schijnwerpers. Een unieke terugblik in de tijd.

Officiële overdracht in de Museumwoning
De overdracht vond donderdag plaats aan de achtertafel in de Museumwoning. Duco de Bruijn sprak als voorzitter kort over de totstandkoming van de Museumwoning en hoe de vereniging afhankelijk is van vrijwilligers. Jan Haak, vrijwilliger vanaf het eerste uur, heeft inmiddels enkele collega’s, maar extra vrijwilligers zijn erg welkom. Voor het inrichten van een tentoonstelling of het rondleiden tijdens openingsdagen. Ook memoreerde de heer De Bruijn aan de bekende Nederlanders, zoals Jos Brink en Gerard Cox, die Vreewijk als woonplek hadden.

Daarna ging Peter van Lieshout, directeur Wonen van Havensteder, kort in op het belang van de Museumwoning voor de wijk. Hij gaf aan dat Havensteder dit initiatief ondersteunt en graag blijft ondersteunen. Historie zit in de karakters van de Vreewijkers. Daarna werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Per vandaag is de Museumwoning ook online geopend: www.museumvreewijk.nl. Via de website kunt u zich aanmelden als lid van de vereniging.

Vrienden van de Museumwoning zoekt vrijwilligers
De vereniging heeft als doel het verzamelen én het verspreiden van kennis en materiaal over het unieke verleden van Tuindorp Vreewijk. Dit doet zij door middel van de aanwezige informatie in de Museumwoning, het organiseren van tentoonstellingen, een website en het regelmatig uitbrengen van een nieuwsbrief. Daarbij wil de Museumwoning een herkenningspunt zijn voor oud-bewoners en nieuwe generaties in Vreewijk.

De Vrienden van de Museumwoning zijn hard op zoek naar extra vrijwilligers. Op die manier kan het Museum vaker open voor publiek. Kijk op de nieuwe website www.museumvreewijk.nl voor meer informatie.