o j

Havensteder herbouwt het gebouw van De Uil en Paal en Perk

Havensteder herbouwt het gebouw van De Uil en Paal en Perk in Vreewijk. In april van dit jaar brandde het gebouw volledig af. Vanaf januari 2016 start aannemer Van den Tempel Bouw & Ontwikkeling met het terugbouwen van het gebouw zoals het er stond. Hebly Theunissen Architecten maakte hiervoor het ontwerp.  

Het gebouw wordt teruggebouwd zoals de Vreewijkers het kenden. Een vrijwel gelijke buitenzijde, met een binnenzijde die past bij deze tijd. Stichtingen De Uil en Paal en Perk hebben meegekeken bij het ontwerp van de binnenzijde. Zij kunnen na oplevering weer gebruik maken van het pand. Manager Mildred Pijnenborg van Havensteder is blij met de snelle gang van zaken: “Door de inspanningen van iedereen is het mogelijk om zo snel te starten. Dit gebouw is zo karakteristiek voor Vreewijk en dat we het nu kunnen herbouwen, daar zijn we met z’n allen erg trots op en blij mee.”
De hele bouw duurt ongeveer vier maanden. Havensteder verwacht de oplevering in april 2016.

Ook de bomen worden teruggeplaatst
Door de brand zijn enkele bomen verbrand. Schotgroep Groenvoorziening haalt de verbrande bomen weg en plaatst er roze Prunussen terug.

Meer weten over de historie van het pand of benieuwd naar de bouwtekeningen? Download de informatieleaflet: Toelichting Herbouw de Uil1514 150914 kopgevels kleur