o j

Foto’s Tuinleven en Natuur

Al bijna honderd jaar maken mensen mooie foto’s van Tuindorp Vreewijk. In de Facebookgroep van Tuindorp Vreewijk worden dagelijks historische foto’s uitgewisseld. Hieronder een paar kenmerkende foto’s van het groen in Tuindorp Vreewijk (foto’s Andre van Well, David de Vos, historisch archief Museumwoning Vreewijk).

enk (foto andre) Hovendaal Foto bovenvisie 2 bg-img

0124 Lede TKC bij 1e lustrum in 0146 Lede vanaf Ledebrug 0137 Lede bij Vonder brug 0140 Lede 1936

Verfraai uw tuin met een mooie gratis boom!

Vreewijk wordt steeds duurzamer

nieuws
In twee Vreewijkse buurten, de Weimansweg/Reigerpad en buurt 9 voert Havensteder een pilot uit van het Europese duurzaamheidsprogramma TRIME. TRIME stimuleert bewoners om hun energieverbruik te verlagen door hun gedrag te veranderen. Het uiteindelijke doel is negen procent minder energieverbruik in 2017.

Leuke middag op speeltuin de Vaan

evenementen
Kom je woensdagmiddag 23 september ook naar speeltuin de Vaan?

Op pad met inspecteur Du Fleur/ 13 augustus

tuinactiviteiten
Donderdag kunnen kinderen met inspecteur Du Fleur op pad om mysteries op te lossen. Natuurgeweld bij voorbeeld. Uw kind opgeven doet u op het e-mailadres of via het telefoonnummer op de foto. Als u op de foto klikt, krijgt u een vergroting. Niet groot genoeg? Dan klikt u onder de foto's bij opties op volledig scherm! Het belooft een spannende dag te worden.

Open Rotterdam maakt item Tuinenkeuring 2015

films & verhalen
Wij nemen een kijkje tijdens de keuring en vragen aan bestuurslid Gea Soester waar een tuin aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de prijs en welke criteria zijn opgesteld. "Hier in Vreewijk is de overmacht het groen. Daar zijn we heel erg trots op", aldus Gea Soester.

Tuinenkeuring in aantocht

nieuws
Het Rotterdamse online-magazine 'De Rotterdammert' ging mee met de tuinenkeuring en proeft de sfeer in de wijk voor de herkeuring.