o j

Brief over groen Vreewijk

Afgelopen maand ontvingen alle huurders in Vreewijk een brief van de verhuurder Havensteder:

Beste bewoners van tuindorp Vreewijk,

Het groenonderhoud in tuindorp Vreewijk vinden wij belangrijk. We hebben uw hulp nodig om tuindorp Vreewijk groen te houden. Daarom zetten we op een rij hoe we omgaan met het onderhoud en wat we van u verwachten.

Onderhoud tuin en hagen
Wanneer u van ons een huis huurt in tuindorp Vreewijk hoort er meestal een tuin bij. Dat maakt het wonen in tuindorp Vreewijk zo bijzonder. Maar uw tuin heeft ook onderhoud nodig. U bent verplicht om uw tuin te onderhouden. Onze wijkbeheerders controleren hier regelmatig op.

Bomen kappen en snoeien
Wilt u een boom snoeien of kappen, neem dan contact met ons op. Vaak is een vergunning van de gemeente nodig om een boom te mogen kappen. Dat geldt ook voor bomen in een privétuin. Bovendien willen wij de bomen behouden die beeldbepalend zijn voor de wijk. De beeldbepalende bomen van Vreewijk staan geregistreerd in het bomenplan.

Om een boom te snoeien is kennis van zaken en het juiste gereedschap nodig. Zo moet de boom in het juiste seizoen en op de juiste manier gesnoeid worden. Mocht een boom dood gaan door schade tijdens het snoeien of ernstig verminkt worden, dan wordt dit ook gezien als kappen.

Elk jaar laten wij de bomen beoordelen door een gecertificeerde bomenverzorger. Ook die in privétuinen. Dan bepalen we wanneer een boom gesnoeid moet worden. Dan bepalen we ook of een boom gekapt moet worden. Bijvoorbeeld omdat de boom ernstig ziek is.

Onderhoud achterpaden en binnenterreinen
Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud aan de achterpaden en de openbare binnenterreinen. Veel binnenterreinen zijn groen en worden door een hovenier onderhouden.

Wij verwachten van bewoners dat ze de binnenterreinen schoonhouden en er geen (grof)vuil plaatsen. Het komt voor dat mensen (tijdelijk) tegels stallen op de achterpaden. Dit is niet de bedoeling. Wij vragen u dan om de tegels weg te halen.

Contact
Heeft u vragen? Neem contact met uw wijkbeheerder op via telefoonnummer: 010 – 890 25 25.

 

Actie de Uil2