o j

Bewoners van Vreewijk

vreewijk

Vreewijk is een rustige en groene wijk in de drukte van Rotterdam. Vrijwel elke woning heeft een tuin, er staan veel oude karakteristieke bomen en verdeeld over de wijk zijn oases van groen in de vorm van binnentuinen. De bewoners zijn zeer divers. Veel van hen wonen er al hun leven lang.

Gezichten van Vreewijk
Vanaf 2013 maken we regelmatig portretten van bewoners in de wijk. Deze ‘Gezichten van Vreewijk’ zijn een voorbeeld van de kleurrijke bewoners die we in Vreewijk hebben. Bekijk de ‘Gezichten van Vreewijk’.

Doordat ook nieuwe bewoners hun weg naar Vreewijk hebben gevonden is de wijk nu heel divers. De betrokkenheid bij wat er gebeurt in de wijk is groot. Er zijn veel initiatieven op het gebied van cultuur, ondernemerschap en het helpen van elkaar.

Nog steeds en steeds meer is Vreewijk dé plek om rustig te wonen in Rotterdam.

 

 

 

Zondagmiddag Soos van twee tot vier, speciaal voor alleen staanden

nieuws
Voor iedereen die op zondagmiddag er eens uit wil. Gewoon omdat het weekend je al te lang duurt. In de kantine van OZC aan de Enk 190.

Alex Roeka – EN TOEN INEENS

MUZIEK! Marjolein Meijers

Lena Evora: Muziek en verhalen uit Kaapverdië

Vrijheid verwoord

Wandeling door Tuindorp Vreewijk met Chris Vemer (RTV Rijnmond)

tuinactiviteiten
Op 28 november maakten wijkbewoners, een uitvoerder van de firma Schot en medewerkers van Havensteder, samen met Chris Vemer, programmamaker bij RTV Rijnmond, een mooie zonnige wandeling door Tuindorp Vreewijk. Aanleiding voor de wandeling was het terugplanten van bomen in de wijk; in de privétuinen en de collectieve binnenhoven van Havensteder.