o j

Bekijk Vreewijkse theatervoorstelling: Status Apart(e)

In oktober stond Tuindorp Vreewijk in het teken van theater in het kader van het honderdjarig bestaan van de wijk. Status Apart(e) was een theatervoorstelling van het Rotterdams Wijktheater op locatie in Tuindorp Vreewijk.

De voorstelling is nu online terug te zien! Ontspan, maak het jezelf gemakkelijk en geniet van anderhalf uur vermaak. Bekijk de video, gemaakt door Jeroen Roodnat. Met dank aan het Rotterdams Wijktheater.

STATUS APART(E)

“Tuindorp Vreewijk. Dé groene oase van Rotterdam. Het kroonjuweel van Zuid. De vogels zingen hier boven de stadsgeluiden uit. Hier zijn de heggetjes nog laag, de ramen gezeemd en de gordijnen open. Hier heerst een bijna perfecte harmonie tussen groen, architectuur en bewoners. Deze harmonie vormt de ‘Vreewijker’, een bewoner die trots is op zijn wijk én bereid is daarvoor te vechten.”

De Vreewijker wil weten wie er naast hem komt wonen. Daar word je zelfs op geselecteerd. Maar hoe selecteer je wie er past en wie bepaalt de criteria? Tijdens een theatrale en muzikale wandeling, met Vreewijk als decor, loopt u samen met rasechte Vreewijkers langs de ‘pareltjes’ van de wijk. Onderweg krijgt u les in natuurbeheersing, ontmoet u een aantal ‘gewone’ en ‘ongewone’ Vreewijkers en wordt er getest in hoeverre u geschikt bent om hier te komen wonen…

Dit is een theatervoorstelling over een wijk met een Status Aparte, en over de mens met een Status Aparte…