o j

‘Als je een kunstje vertoont val je genadeloos door de mand’

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties interviewde Hedy van den Berk, bestuurder bij Havensteder, over de verbeteraanpak in Vreewijk. Hieronder leest u een deel van het interview. Via de link onderaan het artikel, kunt u het hele artikel lezen.

De plannen om Tuindorp Vreewijk in Rotterdam grondig te renoveren stuitte in 2011 op flinke weerstand van de bewoners. Nu zijn het diezelfde bewoners die samen met woningcorporatie Havensteder de mogelijkheden bekijken en inspraak hebben over de verbeteraanpak in de wijk. Een gesprek met Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter van Havensteder, over weerstand en succesvol samenwerken.

Een kordate bestuurder met de Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. Warm, open en betrokken. Van den Berk trad in 2011 aan in haar functie en formeerde een team met oude rotten maar vooral met ‘nieuwe spelers in de wedstrijd’, professionals met een frisse blik. Samen met dit team staat zij voor de enorme taak de verbeteraanpak  van ruim 1.300 woningen in Vreewijk, gepland voor de komende 15 jaar, tot een succes te maken. De plannen om Tuindorp Vreewijk in Rotterdam grondig te renoveren stuitte in 2011 op flinke weerstand van de bewoners. Nu zijn het diezelfde bewoners die samen met woningcorporatie Havensteder de mogelijkheden bekijken en inspraak hebben over de verbeteraanpak in de wijk. Een gesprek met Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter van Havensteder, over weerstand en succesvol samenwerken.

Een kordate bestuurder met de Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. Warm, open en betrokken. Van den Berk trad in 2011 aan in haar functie en formeerde een team met oude rotten maar vooral met ‘nieuwe spelers in de wedstrijd’, professionals met een frisse blik. Samen met dit team staat zij voor de enorme taak de verbeteraanpak van ruim 1.300 woningen in Vreewijk, gepland voor de komende 15 jaar, tot een succes te maken.

Lees hier het volledige interview.

Bekijk de video: Tuindorp Vreewijk: participatie in de praktijk.

bestuursvoorzitter woningcorporatie Havensteder

Foto: Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter woningcorporatie Havensteder