o j

18 mei Eliza Gilkyson in het Witte Paard

Datum: 18-05-2015
Tijd: 20:15
Locatie: Het Witte Paard

Entree €15. Aanvang 20.15 u. Zaal open vanaf 19.30u.

Eliza_Gilkyson_Hand_on_face_by_fire1Eliza Gilkyson. Ook het optreden van Gilkyson kon niet doorgaan in 2012. En ook zij, evenals Ray Bonneville, nu toch in Het Witte Paard.

‘Masterfully structured, startlingly intimate songs in a beautifully lived in voice’

Grammy genomineerde
Eliza Gilkyson
op tour door Nederland

Texas singer-songwriter Eliza Gilkyson komt in
mei 2015 naar Nederland ter ondersteuning van
haar nieuwste release “The Nocturne Diaries”,
een verzameling van nummers allemaal geschreven tijdens de nachtelijke uren. Deze CD resulteerde in een Grammy nominatie, lovende recensies en een aantal Austin Chronicle Awards voor Beste Songwriter en voor Beste Folk Artiest tijdens het afgelopen SXSW festival.

Eliza Gilkyson, songwriter en activiste, heeft twee Grammy nominaties op zak en is één van de meest gerespecteerde artiesten in de Folk, Roots en Americana kringen. Haar songs zijn gecovered door grootheden zoals Joan Baez, Bob Geldof, Tom Rush en Rosanne Cash; zijn gebruikt in films, op PBS, in BBC specials en op Prime-Time TV. In 2003 kreeg ze haar verdiende plek in de Austin Music Hall of Fame en in de loop der jaren heeft ze ontelbare Austin Music en Folk Alliance Awards gewonnen.

Eliza’s muziek is altijd een pittige weergave van de tijd waarin we leven, vol van vreugde en verdriet,
elke song een kader voor de voortdurende strijd en triomf van het leven in een wereld die volgens haar gevaarlijk ‘dicht tegen de rand van het morele, economische en ecologische faillissement’ aan hangt. Haar laatste CD, ‘The Nocturne Diaries’, geproduceerd door haar zoon, Cisco Ryder, is een rusteloze, ver-doorgedachte creatie, geïnspireerd door de verzamelde krachten van haar hoogste verwachtingen en donkerste angsten.

Tijdens haar optredens presenteert Eliza een levendige mix van lach-totdat-je-huilt verhalen, politieke tirades, kwetsbare liefdesliedjes gericht aan zowel de Aarde als de Mensheid en doet dat altijd met geweldige gitarist aan haar zijde. Voor haar tour door Nederland wordt ze begeleid door Jim Henry, een bekende gitarist/mandoline speler uit Massachusetts, die o.a. gespeeld heeft met Mary Chapin Carpenter, Tracy Grammar en Paula Cole.